Ödevata Gårdshotell

Helgkurs: Kom igång och producera er egna biokol

Biokol kurs: mars 18-20 mars

Anmäla via epost: info@odevata.se

Tillbringa en helg i Ödevata och lär er allt vi kan om biokol och lite till, hur man lätt kan tillverka den själv och hur man kan använda den. “Biokol i jorden är som att ge dina växter anabola”. Fast helt naturligt och mycket hållbart.
 
Efter denna helg kommer ni veta exakt hur ni ska göra er egna biokol hemma hos er själva, tillsamman med era grannar eller din lokala förening. Ni som köpt biokol eller som funderat på att köpa biokol vet att det kostar en del och vi kan lova – det är så mycket roligare att göra den själv och det känns helt fantastiskt bra.


I Ödevata producerar vi biokol på tre olika sätt och detta kommer vi gå igenom och visa er.

Vi kommer visa er hur vi använder vår biokol. Vi använder vår biokol i vår akvaponiska odling, i vårt hönshus, i komposten, i bokashi hinken och efter att biokolen har hjälpt oss på alla dessa ställen så hamnar den i jorden i våra odlingar och det växer växer växer!!!
 
Helgen är en hands on kurs så ni alla kommer delta aktivt i att göra biokol. Av den biokol vi producerar tillsammans under lördagen kommer ni få med er en hink var hem.
 
Vi har kontiki /biokol tunna till salu för er som redan känner er redo – så ta med er en släpvagn. 10% rabatt till alla kursdeltagare.
 
Anmäla via epost: info@odevata.se
______________________________________
Pris
3600 kr per pers,
– två övernattningar i enkelrum eller dubbelrum,
– kursen,
– studiebesök,
– två frukostar, en lunch, en middag
– bastu på flotte på fredagen.
____________________________________________
Minimum 10 pers, maximum 16 pers


Programmet:

 
FREDAG
  • Ni checkar in på fredagen när det passar er.
  • På fredagskvällen är det egen självhushållning som gäller. Kanske äter ni på vägen, eller har något med er som ni fixar till i det fina gästköket i hotellet. Vi älskar att elda och göra biokol så vi kommer även ha en biokol-kontiki-grill igång för er som vill tillaga er egna måltid på grillen.
    • Biokolgrillarna är färdiga att grilla på från kl 17.
  • Från kl 17 har vi även alla basturna är varma för alla som vill basta. Vi har tre stycken vedeldade bastur på flotte så ni behöver inte dela bastu utan ni boka er tid när ni checkar in.
LÖRDAG
  • 9:00 – Frukost
  • 10:00 – Vi hjälps åt att starta eldarna i kontikina. Vi eldar / producera biokol hela dagen. Hjälps åt att ha allt igång och klipper ris och fyller på. Under dagen visar vi även våra två andra sätt vi producerar biokol på och hur vi använder den.
  • Det serveras en enkel lunch och mellanmål utomhus.
  • Kort walk and talk.
  • Någon gång före kl 17 är det nog dags att släcka kontikin.
  • 18:00 – Träffas vi i orangeriet. Middag på kvällen – vi grillar Ödevatas egen odlade tilapia och sitter i växthuset och äter alla tillsammans.
    • I samband med middagen kommer ni självklart få en guidning om Framtidens orangeri som är växthuset med vår akvaponiska odling i.
    • Vi samtalar och reflekterar över dagens biokolkurs.
SÖNDAG
  • Söndag frukost mellan kl 9:00 – 10:00
  • Utcheckning senast kl 11