Mat & Dryck

Att äta gott och njuta av livet är viktigt för oss på Ödevata.

Vår frukost bjuder på stor variation och ger en bra start på dagen. Mycket kommer från akvaponik-odlingen, vår egen trädgård och våra fina höns. När vi lyckas ingår hemodlade bananer!

P1130811-HDR-1
20180220_113020 (1)
20190604_184245

Resten av dagen har ni som hotellgäst våra fina gäst-kök i gårdshotellet och våra öppna grillplatser till förfogande. Med andra ord erbjuder vi er lyxen att få njuta av den mat som har betydelse för just er, vid en tidpunkt som passar er och på den plats ni önskar.

Gillar du att grilla?

  • Testa våra spännande biokolsgrillar! Vi berättar gärna hur de fungerar och varför du gör miljön en tjänst.
  • Låt inte vädret påverka dig. Vi har en tipi, dvs en stor tältkåta med öppen spis i för enkel grillning och en mindre grillkåta som alla gäster får använda.
  • Det finns även grillplatser ute på udden vid båtplatsen och badplatsen.
  • Vi har stor respekt för elden och vill att ni hela året eldar och grillar på det av oss angivna platser och inte ute i övriga naturen.

Dags att handla och gå på restaurant?

  • På 8 min med bil når du närmaste mataffär.
  • Med cykel når du affären efter 35 minuter på en vindlande vacker smålandsväg.
  • Glasriket bjuder på många bra restauranger dit ni kan ta er med bil.
  • Systembolag finns i Emmaboda för den som önskar.

Alla gäster är välkomna att gå in i Framtidens orangeri som är ett isolerat växthus med en akvaponisk odling. Även köksträdgården välkomnar besökare. Och om du undrar – djuren blir ledsna om ni inte hälsar på dem och ger dem lite uppmärksamhet!

Vi erbjuder även en exklusiv middagsupplevelse på vår egenodlade Ödevata-fisk till de konferensgrupper som bokar vårt konferenspaket EXEKUTIV.

Mer Info:

Ödevata erbjuder dig som övernattande gäst flera olika typer av aktiviteter. Varmt välkommen att boka, både vid incheckning och i samband med rumsbokningen.

Ödevata FiskeCamp
Ödevata 104
SE – 361 92  EMMABODA

Tel: +46 47 150 430
E-mail: info@odevata.se

 

Hur har vi kunnat missa denna pärla? Prisvärt, får hyra båt och elmotor en hel dag (till midnatt) mycket prisvärt! En vacker sjö, med näckrosor och näckrosblad... Yngsta sonen somnade i famnen mitt ute på sjön 🙂 efter att ha fått en egen abborre på kroken!

Karin Norling

Kalmar