Axelssons Gröna Länga

Axelssons Gröna Länga: Sann lantkänsla i ett återbruks-lägenhet

Vi har byggt ett nytt, återbruk och klimatpositivt hus av en befintlig byggnad. Det är tre lägenheter i detta hus. Vårt mål är att när ni bor i en lägenhet i “Axelssons gröna länga” så ska ni känna trivsel och kanske förtjust undra och fråga oss, “Den där tapeten, var hittade du den Malin?“ Slutresultatet kommer bli annorlunda och din upplevelse kommer bli unik, ett minne för livet

DSCF2114
Spela videoklipp

Trerumslägenhet

2 sovrum

Kökspentry

Egen uteplats

Parkering

Wifi

Axelssons Gröna Länga är inte bara designad för komfort och för att vara hållbar, varje lägenhet berättar också en historia. Ett nytt spännande semesterboende i 2022 men allt av återbruk och flera klimatsmarta lösningar som alla gäster kommer få ta del av.

Det är tre lägenheter i detta hus. Marklägenheterna kommer ha två sovrum. Totalt 3 ordinarie sängar och en extrasäng (Max tre vuxna och ett barn). Varje lägenhet har allrum med kökspentry, TV, sittgrupp, internet, och badrum med dusch. Det finns även en egen uteplats med sjöutsikt och egen grill.

Vi kommer även göra ett fint utekök och även en pizzaugn utanför i trädgården i kvällssol. Detta utekök delar dessa tre marklägenheter på. Där ska det finnas fler bra grillar och även så man kan koka potatis och diska där ute.

De som känner oss vet att hållbarhet, kvalité och värdskap är ord som är viktiga för oss. Vi har många återkommande gäster som hör av sig varje år. Vissa vill ha samma hus eller rum varje år och andra frågar efter ett nytt boende. De tycker om den vackra omgivningen och vad vi gör.

Trerumslägenhet med ett enkelt litet kökspentry

Sovrum 1: Två ordinarie sängar, två enkelsängar med 90 cm bredd som kan stå tillsammans eller isär.
Sovrum 2: En ordinarie säng på 90 cm bredd. Här finns plats för en extra säng.
Badrum med wc, handfat och dusch.
Allrum med köksmöbler och bekvämare sittmöbler och en TV. I allrummet finns även ett litet kökspentry bestående av två elplattor, kylskåp, micro, kaffebryggare och diskmöjligheter. Köksgeråd finns.
Egen terrass med sjöutsikt.

Dessa lägenheter kan bokas veckovis med in- och utcheckning på fredagar. Bokningar mellan 16 juni till 20 augusti måste var minimum 3 nätter. Skriv ett meddelande när du bokar om ni önskar en spjälsäng. Ni kan också välja att boka till frukost (förutom vecka 29-32).

Snabbfakta:

 • 3 trerumslägenheter ca 50m2. Allt av återbruk.
 • 2 sovrum, 1 badrum och allrum
 • I allrummet finns även ett litet kökspentry.
 • Egen terrass med sjöutsikt.
 • Incheckning från kl 16:00 och utcheckning senast kl 10:00.

Pris per lägenhet:

 • 1 800:- per natt.
 • Under högsäsong sker det prishöjningar
 • Min. 3 nätter mellan 16 juni – 20 augusti.
 • 10 000:- för en vecka. (Max tre vuxna och ett barn)
 • Frukosten kan bokas till en kostnad av 150:- per person och 80:- för barn upp till 12 år per dag.

I detta priset ingår bäddning och slutstädning.

Hund/katt:
 • Vänligen kontakta oss.
 

Vi vill också pryda Axelssons gröna länga med vackert grönt sedumtak som innehåller biokol!

Nytt liv genom återbruk

Vi vet att flera undrar över de förfallna husen, huskropparna, kasernerna på höger sida vägen, som har stått och tittat på oss i 16+ års tid och vad vi planerar att göra med dem? Nu har vi satt igång och det nya boende som ni kan boka redan idag heter ”Axelssons Gröna Länga”.

Vi har jobbat hårt på Ödevata sedan 2005 för att gården ska bli en miljösmart, komplett turistanläggning som håller hög standard och fått flera utmärkelser för vårt miljöarbete. Alla ”nya” reglar, isolering, fönster osv. till Axelssons Gröna Länga är nu återbruk. Så lite som möjligt ska köpas nytt. Vi har till och med hållbara duschar!

Axelssons Gröna Länga var en gång i tiden en kasernbyggnad. Byggnaden har inte har inte använts på över 20 år. 2021 drog vi i gång vårt återbruksbyggnadsprojekt och förfallna byggnaden blir ett spännande nytt, återbruk och klimatpositivt lägenhetshotell.

Ett grönt semesterboende omgivet av natur

Utöver denna natursköna småländska miljön som redan finns på plats, så kommer ni kunna njuta av Ödevatas blivande skogsträdgård baserad på Permakultur-design. Det vackra sjölandskapet och skogarnas inspirerande naturvärden har öppet året runt och bjuder på klimatvänliga upplevelser.

Besök Glasriket, Smålands främsta sevärdheter, och det regionala kulturutbudet bjuder på kulturupplevelser utöver det vanliga. Visst kan det också vara helt underbart att sitta i orangeriet några kvällar. Upplev riktigt vackert stilla mörker här i skogen och titta på stjärnorna när himlen är klar.

Odevata_logotypfooter

Ödevata Gårdshotell
Ödevata 104
SE – 361 92  EMMABODA

Tel: +46 47 150 430
E-mail: info@odevata.se

 

Hur har vi kunnat missa denna pärla? Prisvärt, får hyra båt och elmotor en hel dag (till midnatt) mycket prisvärt! En vacker sjö, med näckrosor och näckrosblad... Yngsta sonen somnade i famnen mitt ute på sjön 🙂 efter att ha fått en egen abborre på kroken!

Karin Norling

Kalmar