Ödevata Gårdshotell

Spela videoklipp

AV PRESS (MICHAEL L.) | 08/06/22

Känner du dig trött på semestern? Ditt semesterboende gör skillnaden

Att känna sig trött på semestern är en känsla de flesta av oss kan relatera till. Men varför? Borde inte en semester vara avkopplande? Under 2020 blir idén med hemestra mer populär och vi började förstå syftet med en semester.

En semester är när din kropp kommer ikapp all förlorad sömn och får energi igen. Men eftersom de flesta svenskar väljer att resa utomlands för sin semester tillåter jetlag, tidsskillnad, och allmän stress med planering och packning inte kroppen att vila. Dessutom kommer din hjärna alltid att vara på alert undermedvetet i en ny miljö och att göra fler aktiviteter tröttar ut kroppen.

Så varför inte sakta ner och hemestra istället? Sverige har mycket mer att erbjuda än du tror, och du kan enkelt styra tempot på din semester. Var omgiven av naturen och det kommer alltid att finnas både aktiva och avkopplande saker att göra. Känner du dig energisk? Åk på cykelsemester. Känner du dig lat? Bada bastuflotte istället!

Välkomna till Ödevata; Ett hållbart semesterparadis mitt i Småland. 

Gården mellan sjöarna ligger 10 km utanför Emmaboda, och bara en bilfärd ifrån Glasriket, Öland och Astrid Lindgrens Vimmerby.

Välkomna till Ödevata; Ett hållbart semesterparadis mitt i Småland. 

Gården mellan sjöarna ligger 10 km utanför Emmaboda, och bara en bilfärd ifrån Glasriket, Öland och Astrid Lindgrens Vimmerby.

Trerumslägenhet med ett enkelt litet kökspentry – Axelssons Gröna Länga

Men i slutet av dagen behöver du någonstans bekvämt att bo och en god natts sömn. Därför behöver du boka Axelssons Gröna Länga till din nästa semester. Axelssons Gröna Länga är inte bara designad för komfort och för att vara hållbar, varje lägenhet berättar också en historia.

Det finns två sovrum med plats för tre vuxna och ett barn, badrum med dusch, och en allrum med köksmöbler och bekvämare sittmöbler och en TV. I allrummet finns även ett litet kökspentry bestående av två elplattor, kylskåp, micro, kaffebryggare och diskmöjligheter. Köksgeråd finns också. Ni har även en egen terrass med sjöutsikt.

Dessa lägenheter bokas endast veckovis för 10 000:- med in- (kl.16) och utcheckning (kl.10) på fredagar. I detta priset ingår bäddning och slutstädning. Skriv ett meddelande när du bokar om ni önskar en spjälsäng. Ni kan också välja att boka till frukost för 80:- per vuxna och 60:- för barn från 2 år per dag

 

Du kan se hur Axelssons Gröna Länga kom till på vår Youtube-kanal

Från nedgången till nytt genom återbruk

Axelssons Gröna Länga var en gång i tiden en kasernbyggnad. Byggnaden har inte har inte använts på över 20 år. 2021 drog vi i gång vårt återbruksbyggnadsprojekt och förfallna byggnaden blir ett spännande nytt, återbruk och klimatpositivt lägenhetshotell.

Vi har jobbat hårt på Ödevata sedan 2005 för att gården ska bli en miljösmart, komplett turistanläggning som håller hög standard och fått flera utmärkelser för vårt miljöarbete. Alla ”nya” reglar, isolering, fönster osv. till Axelssons Gröna Länga är nu återbruk. Så lite som möjligt ska köpas nytt. Vi har till och med hållbara duschar!

Vi kommer även göra ett fint utekök och även en pizzaugn utanför i trädgården i kvällssol. Detta utekök delar dessa tre marklägenheter på. Där ska det finnas fler bra grillar och även så man kan koka potatis och diska där ute.

SE TILLGÄNGLIGHETEN OCH BOKA IDAG

 

Vi vill också pryda Axelssons gröna länga med vackert grönt sedumtak som innehåller biokol!

 

De som känner oss vet att hållbarhet, kvalité och värdskap är ord som är viktiga för oss. Vi har många återkommande gäster som hör av sig varje år. Vissa vill ha samma hus eller rum varje år och andra frågar efter ett nytt boende. De tycker om den vackra omgivningen och vad vi gör.

Vårt mål är att när ni bor i en lägenhet i “Axelssons gröna länga” så ska ni känna trivsel och kanske förtjust undra och fråga oss, “Den där tapeten, var hittade du den Malin?“ Slutresultatet kommer bli annorlunda och din upplevelse kommer bli unik, ett minne för livet.

Vi vill överraska våra första gäster som tog en risk och gjorde en bokning utan att veta något om lägenheterna! Så vi kommer inte visa några bilder på insidan förrän efter att våra första gäster har kommit.

Från nedgången till nytt genom återbruk

Vi vet att flera undrar över de förfallna husen, huskropparna, kasernerna på höger sida vägen, som har stått och tittat på oss i 16 års tid och vad vi planerar att göra med dem? Nu har vi satt igång och det nya boende som ni kan boka redan i maj heter ”Axelssons Gröna Länga”.

Vi har jobbat hårt på Ödevata sedan 2005 för att gården ska bli en miljösmart, komplett turistanläggning som håller hög standard och fått flera utmärkelser för sitt miljöarbete. Alla “nya” reglar, isolering, fönster osv. till Axelssons Gröna Länga är nu återbruk. Så lite som möjligt ska köpas nytt. Vi har till och med hållbara duschar!

Axelssons Gröna Länga var en gång i tiden en kasernbyggnad. Byggnaden har inte har inte använts på över 20 år. 2021 drog vi i gång vårt återbruksbyggnadsprojekt och förfallna byggnaden blir ett spännande nytt, återbruk och klimatpositivt lägenhetshotell.

Det kommer bli tre lägenheter i detta hus. Marklägenheterna kommer ha två sovrum. Totalt 3 ordinarie sängar och en extrasäng (Max tre vuxna och ett barn). Varje lägenhet kommer också ha allrum med köks pentry, tv, sittgrupp, internet, och badrum med dusch. Det finns även en egen uteplats med sjöutsikt och egen grill.

Vi kommer även göra ett fint utekök och även en pizzaugn utanför i trädgården i kvällssol. Detta utekök delar dessa tre marklägenheter på. Där ska det finnas fler bra grillar och även så man kan koka potatis och diska där ute.

Naturen en förutsättning i grönt semesterboende

Utöver denna natursköna småländska miljön som redan finns på plats, så kommer ni kunna njuta av Ödevatas blivande skogsträdgård baserad på Permakultur-design. Vissa kvällar sitter in i skogsträdgården, andra går ni ut på verandan utanför altandörren och kliver nästan rakt ut i sjön Ödevaten.

Visst kan det också vara helt fantastiskt underbart att sitta i orangeriet några kvällar, uppleva riktigt vackert stilla mörker här i skogen och titta på stjärnorna när himlen är klar.

Details

10 000 kr för en vecka. Bytesdag är fredagar. I detta priset ingår bäddning och slutstädning.

Incheckning från kl.16:00 och utcheckning senast kl.10:00. Man kan köpa till frukost för 80 kr per pers per dag.

 

kanske kommer de heta “Pannan, Bönan och Leran “

hund ? vet ej än om vi måste tillåta detta

från midsommar och framåt även september. du ser i min sirvoy kalender vilka veckor som är bokade .

En trerumslägenhet med ett enkelt litet kökspentry.

Sovrum 1 med två ordinarie sängar, två enkelsängar med 90 cm bredd som kan stå tillsammans eller isär.

Sovrum 2, en ordinarie säng på 90 cm bredd. Här finns plats för en extra säng.

Badrum med wc, handfat och dusch.

Allrum med köksmöbler och bekvämare sittmöbler och en tv.

I allrummet finns även ett litet kökspentry bestående av två elplattor, kylskåp, micro, kaffebryggare och diskmöjligheter. Köksgeråd finns.

Nytt 2022 men allt av återbruk och flera klimatsmarta lösningar som alla gäster kommer få ta del av.

Egen terrass med sjöutsikt.

Dessa lägenheter bokas endast veckovis med inoch utcheckning på fredagar .

Incheckning från kl 16:00 och utcheckning senast kl 10:00.

Det ingår bäddning och handdukar.

Vi slutstädar åt er.

Skriv ett meddelande när du bokar om ni önskar en spjälsäng.

Ni kan välja att boka till frukost.

Frukosten kostar 80 kr för vuxna och 60 kr för barn från 2 år.