Livet på landet i Glasriket -
Cykelpaket i Småland

cykelsemester sverige med barn
Cykelpaket i Småland - Livet på landet i Glasriket
IMG_3149
127442582_3603138463097295_1368940695846549823_n
IMG_0368

En tvådagars cykeltur genom den småländska idyllen och landsbygden. Utefter slingrande vägar hittar du stopp som ger dig en tur full med både upplevelser och nya minnen.

En cykelpaket i Småland med 2 dagars övernattning, matpaket, och färdkostpåse, allt du behöver för en underbar cykelsemester. Ta med din egen cykel eller hyra en från oss! Vi har också 2 fantastiska elcyklar som gör din resa enklare.

Sammanfattning:

  • 1 övernattning på Rugstorps Lantgård, delat dubbelrum
  • 1 övernattning på Ödevata Gårdshotell, delat dubbelrum
  • Rummen är inklusive lakan, handdukar och frukost.
  • Färdkostpåse, 2 dagar
  •  Matpaket, 2 kvällar

Pris exkl. cykelhyra 1920kr per person

Tillval:
+ enkelrum:  +550kr/2 nätter
+ el-cykel: 770kr/2 dagar
+ guidning på Ödevata: + 500kr/sällskap
+ hyra av bastuflotte hos Ödevata: + 500kr/sällskap

Här nedan är en översikt av turen, eller kan du läsa mer om vad turen erbjuder och innehåller här (Broschyr)

Information

Passar dig som:

  • Vill ha lite längre sträckor för att njuta maximalt av den fina naturen i Glasriket. Beräknad tid på cykel 3-5 timmar per dag.
  • Vill ha en cykeltur som erbjuder variation på upplevelser och som inkluderar övernattning och kvällsmat.

Tips:

  • Boka, eller ta med egen, el-cykel om du föredrar en mer bekväm upplevelse. Passa på att ladda ditt cykelbatteri vid föreslagna fikastopp.
  • Lämna en väska med ombyteskläder på Ödevata Gårdshotell som då väntar på dig när du anländer under dag 2.
  • Köp förtäring till din lunch i den tätort du passerar respektive dag.
Boka via epost (info@odevata.se) 
eller tel. (047 150 430)

Dag 1

Beräknad tid på cykel: 4,5 timmar

Du startar hos Ödevata Gårdshotell. Det går absolut att cykla turen med vanlig cykel men för den som vill ha det lite bekvämare rekommenderar vi elcykel. Du cyklar på mindre landsvägar där du är omgiven av både natur och landsbygd, och en och annan stenmur. 

Cyklar finns att hyra hos Ödevata Gårdshotell, både standardcyklar och elcyklar. Valet beror på vilken fördelning du vill ha mellan vila och tramparbete 😉 Turen är inte särskilt kuperad men det kan ändå vara skönt med en elcykel.

Det finns många aktiviteter och sevärdheter på vägen! Du kommer åka förbi Pukeberg, Nybro, Kristvalla, Stödstorp 132, och slutligen Rugstorps Lantgård. Gärna ta en fika eller lunch hos Café Hos Oss eller Stödstorp 132, glöm inte att ladda cykelbatteriet samtidigt som du fikar.

Rugstorps Lantgård väntar sköna sängar och matpaket. Njut av på-landet-känslan och ladda batterierna inför morgondagens tur. Både ditt och cykelns.

137566970_2738573286407222_6593985096196461226_n

Dag 2

Beräknad tid på cykel: 4 timmar

Dagen startar med frukost som består till stor del av ”på-gården-producerat”. Du kan även boka en guidning av det som sker på Rugstorps Lantgård vilket du i så fall bokar senast dagen innan.

Innan avfärd så får du med dig en fikapåse som du kan avnjuta vid någon av dagens stopp. Dag 2 cyklar du förbi bekanta landskap, men ser också nya platser, som Skåningsmåla Mohair, Madesjö, MickeJohans konstglas och Örsjö. Du kan också ta tillfället att besöka några av de platser du missade eller inte hade tid för på dag 1. Dag 2 kommer du cykla på mindre slingrande landsvägar.

Slutligen kommer du fram till Ödevata Gårdshotell. Kanske har du bokat vår bastuflotte som väntar uppvärmd på dig eller kanske en guidad rundvandring som berättar om vår hållbarhetsarbete med biokol, aquaponics, och andra hållbarhetsprojekt. Vi odlar alla sorters frukt och grönsaker i vår “Framtidens Orangeri”.

Här väntar även sköna sängar och matpaket som du kan njuta av medan du smälter alla upplevelser från dina två dagar på cykel genom den småländska landsbygden i Glasriket.  

Från och runt Ödevata Gårdshotell finns ett rikt utbud av naturupplevelser och friluftsaktiviteter innan din resa går vidare mot nya mål. Se “Aktiviteter” för inspiration och information.

Du kan se fram emot fantastiska dagar på din cykeltur i Glasriket

Boka via epost (info@odevata.se) eller telefon (+46 47 150 430)
Odevata_logotypfooter

Ödevata Gårdshotell
Ödevata 104
SE – 361 92  EMMABODA

Tel: +46 47 150 430
E-mail: info@odevata.se

 

Hur har vi kunnat missa denna pärla? Prisvärt, får hyra båt och elmotor en hel dag (till midnatt) mycket prisvärt! En vacker sjö, med näckrosor och näckrosblad... Yngsta sonen somnade i famnen mitt ute på sjön 🙂 efter att ha fått en egen abborre på kroken!

Karin Norling

Kalmar